Skip to content Skip to footer

„Lietuva-gyvūnams” sėkmės istorija Contribee platformoje

Lietuva – gyvūnams“ – tai Deimantės Guobytės iniciatyva įkurta ne pelno siekianti labdaros organizacija, kurios pagrindinis tikslas yra remti Lietuvoje esančias gyvūnų prieglaudas, skatinti žmones į savo šeimas priimti augintinius iš laikinų globos namų, kovoti su nelegaliu gyvūnų veisimu ir apginti gyvūnus, kurie laikomi bei auginami blogomis sąlygomis.

Būtent šis labdaros ir paramos fondas yra vienas sėkmingiausių kūrėjų Contribee platformoje, per kelis mėnesius surinkęs virš 10 tūkstančių eurų paramos. Apie savo kelionę Contribee platformoje plačiau pasakoja šio fondo atstovė Agnė Druteikaitė.

– Kaip sužinojote apie Contribee bei kas paskatino susikurti puslapį būtent šioje platformoje?

Viskas nutiko laiku ir vietoje. Su mumis susisiekė vienas iš Contribee įkūrėjų bei pasiūlė idėją prisijungi, tad nusprendėme pamėginti. Svarstėme ir kitus paramos rinkimo būdus, kitas platformas, tačiau Contribee, mūsų akimis, atrodė patogiausia, parankiausia bei, žinoma, pigiausia. Mūsų veiklai yra svarbus kiekvienas surinktas euras, todėl nesinorėjo jų išleisti ant įvairių platformos mokesčių – čia, dėl kūrėjams netaikomų mokesčių, pavyko to išvengti.

– Kaip paramą rinkote prieš susikuriant puslapį Contribee platformoje? Ar susidūrėte su kokiais iššūkiais ar sunkumais?

– Iki šiol, mūsų paramos ir labdaros fondas padėdavo prieglaudoms maisto atžvilgiu, iš dalies finansiškai. Minėtą maistą gyvūnams rinkome paprastai – prekybos centruose, prašydami žmonių pagalbos. Tačiau, kuomet Lietuvoje prasidėjo perversmas su gyvūnų daugintojais ir žiauriu elgesiu prieš gyvūnus – to nebebūtų pakakę. Mums patiko, kad Contribee yra Lietuvos įkūrėjų, kurie įsiklausė į mūsų poreikius ir pastabas, davė puikių patarimų. Džiaugiamės, kad kai turėjom daug darbo – jie mums padėjo tinkamai susikurti bei valdyti puslapį. Supratome, kad tikrai dirbame išvien, tad kas gali būti geriau? Komandinis darbas duoda geriausius rezultatus.

– Ar paramų rinkimas kartu su Contribee Jums tapo lengvesnis? Kaip ir kodėl?

Contribee mums yra vienas iš įrankių, kurio pagalba renkame aukas. Tačiau, reikėtų pabrėžti, kad tai yra pats sėkmingiausiai būdas, padėjęs mums surinkti daugiausiai pinigų. Labiausiai vertiname mėnesines prenumeratas, kuomet kiekvieną mėnesį žmonės paaukoja tam tikrą pinigų sumą, o tai mums leidžia planuoti rytojaus tikslus ir taip išgelbėti kuo daugiau nuskriaustų bei išnaudojamų gyvūnų. Esame be galo dėkingi savo rėmėjams!

– Esate vienas sėkmingiausių puslapių Contribee platformoje, gal galite pasidalinti savo sėkmės formule? Gal turite patarimų kitiems kūrėjams, kaip reikėtų tinkamai komunikuoti su savo auditorija, norint pritraukti daugiau paramų?

– Žmonės mėgsta matyti viską “tiesiai šviesiai”. Mes su savo rėmėjais esame atskaitingi, rodome visas sąskaitas. Rodome, kiek pinigų surinkome ir kiek išleidome, kam ir kur paaukojome. Pilnai suprantame, kad ne visi yra jautrūs skriaudžiamų gyvūnų atžvilgiu, kiti iš to net juokiasi, tačiau matome, kad yra ir tų, kuriems tai rūpi. Be to, tai yra savanoriška veikla, tad už šią veiklą mes negauname jokio atlygio, viskas iki paskutinio cento atitenka gyvūnams ir jais besirūpinantiems. Šiais laikais yra daug būdų kaip save parodyti, tad mes stengiamės būti matomi. Pagrindinis mūsų tikslas – kad žmonės sužinotų apie daugintojus ir jų išnaudojamus gyvūnus. Mes nesiekiam surinkti konkrečios pinigų sumos, mes siekiam pakeisti esamą padėti, tačiau visi puikiai suprantame, kad tam reikia lėšų.

– Ką patartumėte kūrėjams, kurie vis dar svarsto apie Contribee naudojimą?

– Tik vieną – pradėti čia ir dabar. Čia nereikia daug galvoti ar abejoti. Puslapį platformoje galima susikurti vos per keletą akimirkų, nėra jokių įsipareigojimų ar paslėptų mokesčių, tad kas trukdo pamėginti?

Paremti Deimantės Guobytės labdaros ir paramos fondą „Lietuva-gyvūnams” galite čia. Dažniausiai užduodamus klausimus galite rasti čia.
Jei turite klausimų, kreipkitės el. pašto adresu – [email protected]